Vernieuwend Werken: de kracht van dromen

Ga in gedachten even met ons mee….

“Je komt op een voor jou fijne tijd op je werkplek. De omgeving brengt het beste in je naar boven, je voelt verbondenheid met collega’s en ook met klanten. Je hoeft je geen zorgen te maken over wat de anderen doen, want je weet precies wat je aan elkaar hebt, waar ieders sterke en minder sterke punten liggen en vooral waar je met elkaar voor gaat. Je werkt samen aan iets waarvan je het gevoel hebt dat het er toe doet en waar je je passie in kwijt kunt. Je kunt je continu ontwikkelen; hebt de ruimte om te experimenteren en creatief te zijn. Elke dag is een nieuw avontuur en een nieuwe uitdaging. En je kunt er ook nog goed van leven!”

Is dit zomaar een droom die ver af staat van de werkelijkheid?

Door ‘Vernieuwend Werken’ kan bovenstaande ‘droom’ werkelijkheid worden!

Mensen die goed in hun vel zitten en intrinsiek gemotiveerd zijn, willen niets liever dan het bundelen van hun gezamenlijke, creatieve slagkracht.

‘Vernieuwend werken’ faciliteert de overgang die organisaties willen doormaken.
Organisaties verleggen hierbij de focus van totale controle, van top-down en taakgestuurd handelen naar effectief samenwerken en werken vanuit ieders eigen passie en verantwoordelijkheid.

Onze innovatieve benadering voor groepen en bedrijven is gebaseerd op het wetenschappelijk gegeven dat elk systeem de innerlijke drijfveer heeft zich te willen ontwikkelen en vernieuwen. Het collectief van individuen in een groep of bedrijf heeft altijd een gezamenlijke droom, die zich wil manifesteren. De gezamenlijke droom bestaat al binnen het collectief en wil realiteit worden!

Vaak staan een hiërarchische benadering en focus op bestaande doelstellingen het manifesteren van een collectieve droom in de weg. Groeps- of bedrijfsnormen kunnen de krachtige ontwikkeling van passie, creativiteit en intrinsieke motivatie juist belemmeren in plaats van stimuleren. De organisatie zelf belet dat de eigen collectieve droom tot ontwikkeling kan komen.

Ook hier weer veroorzaken groeps (bedrijfs) normen en waarden een spanningsveld ten aanzien van de creativiteit, passie en intrinsieke motivatie die zich willen manifesteren.

Wij laten een groep of een bedrijf “dromen met de voeten op de vloer”.

In onze benadering faciliteren wij een proces waarbij iedereen in contact komt met zijn of haar eigen dromen.
Ook de collectieve droom wordt helder.
Alle deelnemers ervaren dat facetten van de droom al realiteit zijn geweest.
Het blijft niet bij dromen alleen; we zetten vervolgstappen.
We kijken naar de huidige belemmeringen, maar vooral naar de mogelijkheden en de concrete stappen die ieder voor zich en het collectief als organisatie gaat zetten om de droom tot werkelijkheid te maken.

De kracht en mogelijkheden die in mensen en groepen besloten liggen, leiden zo tot een gemeenschappelijk doel en breed gedragen aanpak waarin de gedroomde toekomst werkelijkheid wordt. Deze manifesteert zich door creativiteit, een grotere slagkracht en passievolle, gemotiveerde medewerkers. Onze ervaring is dat dergelijke medewerkers goed in hun vel zitten en dat daardoor b.v. ziekteverzuim tot een minimum beperkt wordt.

Kijk om je heen; wat veraf en onbereikbaar leek is realiteit geworden.
Medewerkers werken met meer creativiteit, passie en intrinsieke motivatie.
De slagkracht van zo’n organisatie is ongekend.
Ziekteverzuim is tot een minimum beperkt, want waarom ziek worden in een gezonde organisatie waar jij deel van uit mag maken?

Ik wist niet dat er zo iets bestond als een gemeenschappelijke droom. Dat leek me te zweverig. Ik was verbaasd hoeveel energie er vrij kwam toen we, als afdeling, gezamenlijk gingen dromen. En dat dit nog concreet werd ook met alle acties die er bij horen. Nooit geweten ook dat je intrinsiek gemotiveerd kan zijn met hart voor de zaak, samen en…los van bonussen.

Peter van Santen, manager., Feb 1'2013

Investering

Wij hanteren geen standaardtarieven.
Onze programma’s zijn zeker niet standaard en worden altijd in nauw overleg met elkaar samengesteld.
Heb je interesse in een van onze programma’s en wil je graag meer informatie? Laten we zo snel mogelijk je wensen bespreken!
Je krijgt dan op basis daarvan een prijsopgave. Neem hier contact met ons op!