Weet je nog 

 • Weet je nog, dat gevoel dat je hart overstroomde, al je zintuigen overladen leken met energie en alles wat je deed vanzelf leek te gaan?
 • Stel je eens voor dat je elke dag voelt dat je leeft; dat je met anderen in verbinding kan bijdragen aan iets dat er daadwerkelijk toe doet en je gebruik kan en moet maken van al je kwaliteiten en je je constant verder ontwikkelt……
 • Stel je eens voor dit jouw manier van leven is en je dit ook nog eens kan overbrengen aan anderen!

Een utopie? Nee dat is wat je leert in Vernieuwend. Lastig om dit alles in praktijk te blijven doen? Zeker ! En voor vrouwen is dat helemaal het geval want we leven in een masculiene maatschappij waar het vooral gaat om hoe slim je bent, hoe goed jij als individu het doet en korte termijn winst. Feminiene kwaliteiten als samen, intuïtie, gevoel en verbondenheid staan daar haaks op. En toch is dit waar het om gaat.

Je ziet het in de wereld om je heen. Wanneer gaat het gros van de mensen anders denken over het vluchtelingen probleem ? Wanneer een foto van een 3 jarig jongetje je gevoel aanraakt.......!

Wanneer ga je je o.a. niet meer lekker op je werk voelen? Als je het idee hebt niet meer gezien te worden voor wie jij bent en je merkt dat het elke keer weer alleen om de aandeelhouder zijn bankrekening gaat en niet om de mensen. Dat je mannelijke baas/collega er met de promotie van door gaat helpt daarin ook niet.

Wanneer gaat een huwelijk wringen? Als je niet meer die verbondenheid op alle niveaus voelt.

Je ziet jezelf geheel alleen de kinderen opvoeden, het huishouden runnen, de sociale kalender op peil houden als je dan doodmoe de sponde op wil zoeken wordt er ook nog eens aan je gevraagd een sexy vamp in bed te zijn (graag wel met de juiste maten, uitstraling en pit).

Je weet dat je JEZELF nog niet helemaal bent maar hoe doe ik dat nu ook al weer….

Wanneer ga je veranderen

Als je het spuug en spuug zat bent om de pijn te voelen van wat je nu doet en je weet hoe het anders kan. Vrouwen zijn het gelukkig al langer zat, ook te zien aan de stroom van vrouwen die zich willen ont- wikkelen, en dat is exact de bedoeling. Vrouwen zijn de motor van verandering ! En dan heb ik het over Vrouwen met een hoofdletter !

Daarom een Vernieuwende Intensive toegespitst op de vrouw en enkel en alleen voor vrouwen. In tien bijeenkomsten verder gaan daar waar Vernieuwend je bracht, de verdieping helemaal toegespitst op jou als vrouw!

Als vrouw werkend in een mannenwereld, 9 jaar bezig met Vernieuwend en echtgenote van Vernieuwend grondlegger Frans Bakker leek het mij een logische stap om changespirator/docent te worden in Female Touch. Ik wil samen met co-trainer Femke van Rijsbergen en mijn gastdocent Frans Bakker  jou inspireren jouw Hele Vrouwelijke Zelf te zijn en te doen ! Doe je mee?

De behoefte aan feminiene kwaliteiten

Er is een grote behoefte in de wereld van nu voor integratie van de feminiene kwaliteiten en waarden sfeer. Een feminiene benadering in het hulpverleningscircuit / het bedrijfsleven zou ‘wonderen’ verrichten omdat de feminiene kwaliteiten van omarmen, luisteren, een proces toe laten, gevoel en intuïtie laten spreken zo belangrijk zijn voor helen en ontplooiing.

Wat is het proces en de inhoud van Female Touch

In de eerste plaats gaan vrouwen in een proces. Het ‘vrouw zijn’ zit al in de deelnemers; het is hun ware natuur , ze kennen hun patronen al en weten wie Ze eigenlijk Zijn. Echter na de eerste stap wil je blijven lopen en dat is niet gemakkelijk, de masculiene kwaliteiten die je leven zijn gaan controleren zijn aangeleerde patronen die, als ze gezien worden als oneigenlijk, losgelaten kunnen worden. Dit alles gebeurt in een omarmende atmosfeer zonder oordeel. In diezelfde omarmende atmosfeer van vrouwen onderling komt wat het is om vrouw te zijn heel nadrukkelijk naar voren.

In de tweede plaats worden de deelneemsters opnieuw de principes van Vernieuwend gegeven met een bijzonder vrouwelijke insteek en achtergrond teneinde op een vernieuwende manier een gesprek met vrouwen te kunnen houden.

Dit proces doorgaan in een groep met alleen vrouwen maakt het gemakkelijker om het over specifieke vrouwelijke ervaringen te hebben en te voelen. Als vrouwen in vrijheid bij elkaar zijn worden ze Vrouw! Dit is al zo ‘oud als de weg naar Rome’ en zie je bij veel traditionele culturen. Wij kennen dit voorbeeld in onze cultuur nauwelijks meer.

Het proces wordt verder versterkt door het programma te structureren aan de hand van een aantal onderwerpen die het thema bevestigen en uitbouwen. Een korte uiteenzetting.
De basis principes van Vernieuwend zijn nu bekend, deelneemsters weten dat het leven zich zelf doet als je het niet tegen werkt. Dat tegenwerkingen patronen zijn, wat hun eigen patronen zijn, waar ze vandaan komen en vooral wie ze zijn als ze niet in de kramp zitten.

Tevens weten de vrouwen hoe ze op een Vernieuwende manier een gesprek moeten voeren en zijn ze bekend met de leefstijl piramide.

 female touch

 1. De ideale vrouw – WIE JE BENT vs huidige situatie en je Zingeving wat voor zin ga je je oerkracht geven
 2. Super model- het vrouwenlichaam Lichaam, beeld / zelfbeeld / Kleding en oerkracht
 3. Super women– relaties en patronen (met gast docent Frans Bakker)
 4. Relaties en seks de naakte waarheid welke facetten mogen en welke niet…….
 5. Omarmen en richting geven: opvoeden een hele kunst  Wat is opvoeden en hoe doe je dit op een Vernieuwende Vrouwelijke manier
 6. Werk – female touch is broodnodig : (Liefdevol leiding geven)hoe blijf je Jezelf
 7. Creatief en Vernieuwend Ontspannen &Bewegen
 8. Het ontdekken van je intuïtieve-gevoelsmatige mogelijkheden (vrouwen zijn ‘zieners’)
 9. Constante vernieuwing van je kracht op alle facetten wees je eigen inspiratie! Be the Role model
 10. Reflectie vanuit het hart 

Huiswerk aan de hand van casus/ stelling besprekingen . Bv Madelein Allbright: er is een speciale plek in de hel voor vrouwen die andere vrouwen niet willen helpen ; Actuele thema’s waarin de aspecten/ onderwerpen zoals hierboven beschreven naar voren komen.

Locatie

Dit zal een locatie centraal in het land gelegen zijn met vrij parkeren.

Data en tijden

Er zijn voor dit programma nog geen data vastgesteld. Heb je interesse laat het ons weten.

Kosten

De lunch, koffie en thee zijn inbegrepen in de prijs. Het retraiteweekend is ook inbegrepen en is inclusief 1 overnachting, op basis van een 2-persoonskamer, gebruik van linnengoed, handdoeken en alle maaltijden. Het traject van 7 lesdagen en 1 weekendretraite kost €1250 p.p.

Inschrijven

Deze opleiding is uitermate geschikt voor vrouwen die al een keer met Vernieuwend hebben kennis gemaakt bijvoorbeeld in de basis ont-dek Jezelf. Echter FT staat nu ook open voor vrouwen die nog niet een programma van Vernieuwend hebben gevolgd. Wil je meedoen, klik dan hier om je aan te melden.

NIEUW

Indien je niet een programma van Vernieuwend hebt gevolgd zal een intake nodig zijn. Voor de intake of het inschrijven kan je een mailtje te sturen naar Lonnie en Femke via  info@vernieuwend.com met als onderwerp 'aanmelding Female Touch'.