Verandering komt niet alleen door inzicht en intentie. Je verandert pas als je iets anders doet! Daarom gaan we beginnen met: Changespirators.
Een groepje gelijkgestemden die de basis achter de rug hebben gaan zich verder ont-wikkelen in hun ont-dekte kwaliteiten en dromen.

Dit doen ze door zich samen in te zetten voor een bepaald project dat voortkomt uit een “droom/ wens” van een van de deelnemers. In dit proces van ont-dekken en verdiepen leer je hoe je change kunnen inspireren bij anderen en jezelf. 

In november 2017 zullen onderstaande initiatieven van start gaan;

  • Changespirators vitaliteitsproject

Het idee is dat we samen in 'Changespirators in de praktijk' gaan onderzoeken hoe op een changespirerende manier een dergelijk centrum er uit zou kunnen zien in al zijn facetten (Virtueel? Doelgroep? Energie? etc.) en wat er voor nodig is om dit te doen. Voorop staat het changespirerende proces: We faciliteren mensen door een proces te gaan waarin ze zichzelf vinden, zodat het hervonden zelf zich gaat manifesteren in alle aspecten van het leven. Als je dat laatste niet doet dan vergeet je alles weer. Het raakt ondergesneeuwd door oude gewoonten (patronen). Het is dus niet alleen ons voedingspatroon dat moet veranderen, maar ook de manier waarop we bewegen, werken, met onze relaties omgaan en tegen het leven aankijken. Dit is dan een ‘integrale’ benadering die, als zodanig, in onze wereld nog niet bestaat! Zou het niet fantastisch zijn als onze medemensen in zo’n centrum terecht zouden kunnen. Als wij het niet samendoen, wie dan wel?
Het is, tot slot, goed om te beseffen dat ‘integraal’ dus niet is een aantal disciplines in een gebouw en dan samen te werken. Integraal is een mensbeeld gebaseerd op inherente vrijheid van jezelf zijn.
Om dit proces te kunnen faciliteren moeten we ons zelf buitengewoon goed kennen en het proces waarin we bij Vernieuwend begonnen zijn verder uit diepen. Dit doen we al doende……het project zelf gaat genoeg uitdagingen opleveren en daarmee overlevingspatronen. Samen gaan we door de verdiepingsslag heen; zoals gezegd: ‘al doende’.

  • Changespirators voor kleuters

Een ander project dat ook afgelopen zondag weer naar voren is gekomen is het idee om een changespirerende kinder opvang te gaan realiseren. Hand in hand daarmee gaat de ‘opvoeding’ van de ouders in kwestie. Voor dit project geldt hetzelfde als we hierboven bij het vitaliteitsproject naar voren hebben gebracht. We gaan leren hoe met kinderen om te gaan en wat de principes van opvoeden, vanuit een changespirarend aspect, zijn. Hoe een dergelijke kinder opvang eruit zou kunnen zien in al zijn facetten en wat er voor nodig is om dit te doen. Al werkend aan het project komen we ook weer onszelf tegen en gaan we de diepte van ons eigen proces in. Ook bij dit project is het moeilijk om van tevoren te zeggen hoe het er precies uit gaat zien. Het ontvouwd zich al doende en is niet simpelweg een verbetering van wat al bestaat.

Changespirators in de praktijk is een traject van 9 maanden. Een mooie periode om het proces te verdiepen, te oefenen en met een projectgroepje van 6 à 10 mensen iets praktisch neer te zetten. Het traject begint met een startdag waarop we met de deelnemers van alle projecten samen starten. We zullen ongeveer elke 6 weken bijelkaar komen op een locatie. Daarbij zal ieder projectgroepje die dag begeleid worden door de assistenten en Frans en Lonnie. Na 3 en 6 maanden is er een weekendretraite met alle projectdeelnemers bijelkaar. Het traject zullen we op gepaste wijze afsluiten op de laatste dag.

Locaties

Afhankelijk van het definitief aantal deelnemers zal de cursus plaatsvinden in Renkum of Driebergen. En in het traject zijn ook 2 retraiteweekenden opgenomen. De locatie voor beide retraites is congrescentrum De werelt te Lunteren. Een locatie centraal gelegen in het land, vrij parkeren en je zit gelijk in de bossen. 

Data en tijden

Changespirators, gaat in principe van start in November 2017 en zal op zaterdagen plaatsvinden. De definitieve data van de lesdagen zijn:
18-11-17, 20-01-18, 24-02-18, 19-05-18, 16-06-18. De afsluitende dag vindt plaats op zaterdag 7 juli 2018. 

Naast deze lesdagen zul je ook met je projectgroep tussendoor nog bijelkaar komen of op een andere manier contact hebben.

De retraiteweekenden vinden op 16 en 17 december 2017 en 21 en 22 april 2018 in Lunteren.

Kosten

De lunch, koffie en thee zijn inbegrepen in de prijs. De 2 retraiteweekenden zijn ook inbegrepen en zijn inclusief 1 overnachting, op basis van een 2-persoonskamer, gebruik van linnengoed, handdoeken en alle maaltijden. Het traject van 7 lesdagen en 2 weekendretraites introductie prijs €1250 p.p.

Inschrijven

Inschrijven kan door hier te klikken. Je stuurt dan een mail naar info@vernieuwend.com met als onderwerp 'aanmelding Ja, ik wil verder met mijn proces en samenwerken in een project'.